Cu ce iti poate fi de folos practicarea artelor martiale?

Ce pot face artele marțiale pentru tine?

Integritate. Artele marțiale pot ajuta la dezvoltarea integrității.

În zilele noastre, nu mai auzim acest cuvânt atât de des și aproape niciodată nu îl putem găsi în aplicare.

Ei bine, o practică dedicată artelor marțiale poate ajuta în primul rând să recunoască integritatea și, în al doilea rând, să dezvolte și să expună această artă aproape pierdută. Să aruncăm o privire mai atentă asupra integrității.

Vom arunca? Simplu spus, a avea integritate înseamnă a face ceea ce trebuie chiar și atunci când nimeni altcineva nu se uită. Să aprofundăm puțin ceea ce înseamnă integritate.

Dicționarul ne spune că integritatea este calitatea de a fi complet și neîntrerupt. O punte care are integritate este solidă și de încredere. Putem conta pe ea pentru a ne sprijini, indiferent ce s-ar întâmpla, vine vântul sau apa mare! Același lucru este valabil și pentru persoanele cu această caracteristică.

În ceea ce privește condiția umană, integritatea este calitatea de a avea principii morale sănătoase atât în cuvânt, cât și în faptă. Făcând un pas mai departe, să luăm în considerare ce se înțelege prin principii morale.

Deși există o anumită varietate de opinii referitoare la această temă, se recunoaște pe scară largă că principiile morale cuprind integritatea, veridicitatea, corectitudinea și demnitatea. Pentru a menține integritatea, trebuie să fim total impotriva lucrurilor precum minciună, înșelătorie și furt. Ultimele două cerințe, de înșelătorie și furt, pot părea evidente. Cu toate acestea, mulți oameni au dificultăți în a respecta prima cerință, evitând minciuna. Onestitatea este vitală. Atunci când oamenii mint, de obicei o fac din frică – teama de consecințele pe care ceilalți le-ar putea afla. În consecință, minciuna devine un act de lașitate, iar o „mică minciună albă” se transformă într-un „mic act alb de lașitate”. Veridicitatea implică autenticitate, sinceritate și lipsă de ipocrizie. Putem pretinde că suntem sinceri doar atunci când ne arătăm autentici în orice moment, fără a recurge la înșelătorie sau ipocrizie. Trebuie să fim capabili să ne asumăm responsabilitatea pentru ceea ce spunem și facem.

Practicarea artelor marțiale ne ajută să facem acest lucru. Ne aduce în alinierea intențiilor noastre, iar cuvintele și faptele noastre urmează. Practicarea artelor marțiale ne aduce la propria noastră conștientizare a acțiunilor noastre și a efectelor pe care acestea le au asupra celorlalți. Corectitudinea implică corectitudine și deschidere în toate relațiile și contactele noastre cu ceilalți, fie că sunt sociale, de afaceri sau ocazionale. A fi onorabili înseamnă nu numai că suntem cinstiți, sinceri și drepți, ci înseamnă și că suntem demni să primim onoare și respect de la alții. Deci, vezi tu, totul se învârte într-un cerc.

Principiile morale demonstrate de o persoană cu integritate sunt interconectate și depind unele de altele. Este cunoscut faptul că nimeni nu este perfect, toți suntem oameni. Cu toate acestea, fiecare dintre noi este capabil să își mențină integritatea la cel mai înalt nivel posibil. Primul pas este de a accepta faptul că integritatea este fundamentul tuturor celorlalte valori umane. Practicanții artelor marțiale învață că trăirea cu integritate este importantă în viața de zi cu zi. În primele etape ale antrenamentului, aceștia sunt învățați să aleagă întotdeauna să asculte vocea lor călăuzitoare din interior, numită și conștiința lor. Conștiința îi avertizează atunci când sunt pe cale să alunece și îi încurajează întotdeauna să facă ceea ce trebuie. Atunci când aleg să facă ceea ce trebuie și știu asta, conștiința îi recompensează prin faptul că se simt bine cu ei înșiși. Aceștia își asumă responsabilitatea și sunt un exemplu pentru ceilalți, susțin ceea ce simt și cred.

Prin practicarea artelor marțiale, aceste principii morale devin parte din viața lor de zi cu zi.

Asta poate face și practicarea artelor marțiale pentru tine! Nu este ușor, dar merită efortul necesar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.