Vrei să începi karate? Cum să alegi stilul potrivit pentru tine

Vrei să începi karate? Cum să alegi stilul potrivit pentru tine

Distribuiți acest articol pe Twitter
Distribuiți acest articol pe Delicious
Distribuiți acest articol pe Digg
Distribuiți acest articol pe Reddit
Distribuiți acest articol pe Pinterest

Ce să cauți și cum să te pregătești, astfel încât să poți merge cu încredere într-o școală de karate și nu numai să știi la ce să te aștepți, dar să știi și tu ce să faci!

Oamenii practică artele marțiale de mii de ani. Există multe motive pentru care oamenii practică arte marțiale, iar motivele s-au schimbat și au evoluat de-a lungul anilor.

În vremuri de război, abilitățile de luptă învățate din karate au fost principalul motiv pentru antrenament, în vremuri de pace, sănătatea și dezvoltarea caracterului au avut prioritate și acum ne intalnim cu competițiile de karate!

Maestrul Gichin Funakoshi, care a fost fondatorul karatei Shotokan, a crezut că dezvoltarea caracterului este cea mai importantă parte a artelor marțiale. El a crezut și a transmis mai departe filosofia primului atac în karate.

Se pare că artele marțiale moderne se indreapta catre una sau o combinație de patru direcții:

1. Autoapărare.

2. Fitness.

3. Sănătate și dezvoltare a caracterului.

4. Instruirea pentru competitie.

Aspectul de autoapărare

al artelor martiale trebuie analizate, dar dacă karateka (cineva care practică karate) nu se antrenează cu atitudinea corectă, nu contează câte mișcări învață sau pentru cât timp se antrenează. Acestea VOR fi ineficiente într-o situație de conflict in stradă.


Starea de fitness 

Câștigurile fizice observate prin practicarea karateului sunt evidente.
Karate-ul este foarte anaerob, explozii scurte bruste. Mulți sensei (profesor de karate) își vor sfătui elevii să-și completeze karateul cu exerciții aerobice, cum ar fi alergarea, ciclismul, înotul sau chiar mersul pe jos. O mulțime de sali de antrenament (karate dojo), au filosofia că nu ar trebui să practici karate pentru fitness, în schimb, ar trebui să fii apt să practici karate! Aceasta este o filozofie foarte confuză pentru cineva nou în karate, dar odată cu trecerea timpului, karateka va înțelege această filozofie.

Maestrul Gichin Funakoshi a spus: „karateul începe și se termină cu respect”
Respect, disciplină, curtoazie, efort, dăruire, smerenie, realizare, perseverență, etc, toate aceste atribute umane pozitive sunt încurajate și predate în majoritatea școlilor de karate.

Centrele de competiție sunt un loc minunat pentru a-ți testa abilitățile castigate in antrenamentele de karate fără a-ți provoca răni pe tine sau pe ceilalți. Zonele importante ale karateului sunt testate în competiție (shiai), viteză, sincronizare, distanță, echilibru, spirit, reacții, etc.

Unele scoli sau stiluri de arte martiale nu sunt de acord cu competiția, cred că dacă cineva are un caracter rău, competiția nu poate decât să înrăutățească lucrurile. Astfel, se considera ca unii karateka vor arăta lipsă de respect față de adversarii, instructorii și arbitrii lor, dar cred că acest lucru este foarte rar și majoritatea karateka la competiție demonstrează respect și umilință indiferent dacă câștigă sau pierd.

Ați ales Dojo-ul Karate potrivit pentru dvs.!

Este important să știi ce vrei de la karate, dacă este autoapărare, va trebui să găsești o școală de karate care să pună accent pe antrenamentul de autoapărare pe stradă. Dacă este de fitness, este posibil să nu doriți sparring sau kata (forme), ci accentul sa se puna pe antrenament de rezistență. Pentru antrenamentele de competiție, trebuie să găsiți un dojo care să se concentreze pe partea de competiție a karate-ului. Dacă sunteți în căutarea sănătății și a dezvoltării caracterului, poate fi un dojo de karate care practică kata (forme), kihon (mișcări de bază de karate) și kumite (sparring), majoritatea timpului. Majoritatea școlilor de karate practică un amestec din zonele de mai sus, dar verificați înainte de a începe antrenamentul și asigurați-vă că este ceea ce căutați.

Cele trei K uri ale karatelor

Kata (forme). Cel mai bun mod de a descrie kata este o secvență de lovituri de karate, blocuri, lovituri și manevre, asamblate pentru a forma un model, similar cu un afișaj de podea gimnastică cu accentuare în timpul kata. Principalul accent se pune pe tehnică, spirit de luptă, relaxare, viteză și putere.

Kumite (sparring). În cazul în care doi participanti se asociază și se atacă și se apără unul împotriva celuilalt, kumite-ul de karate începe cu mișcări foarte elementare, de ex: 

atacatorul intră cu un singur pumn, iar fundașul blochează cu un singur bloc și contraatacă. De-a lungul timpului, lupta cu karate se dezvoltă în sparring liber, unde merge orice.

Multe dojo-uri de karate învață filosofia „Ikken Hisatsu” sau „a termina dintr-o singură lovitură”.

Kihon (elemente de bază). Practica loviturilor, blocajelor, loviturilor și pozițiilor de bază este o parte fundamentală a antrenamentului de karate, indiferent dacă este vorba de competiție, autoapărare sau antrenament regulat.

Tehnicile de karate trebuie să fie practicate până când devin a doua natură și atunci când este nevoie, se întâmplă doar spre deosebire de conștientizarea mișcarii care trebuie folosita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.