Care este cea mai bună artă marțială pentru copii?

Artele marțiale sunt un ingredient util pentru un stil de viață sănătos.

Antrenamentul fizic și mental necesar pentru a avea succes în orice artă marțială le va oferi copiilor abilități utile pe care le pot aplica la o serie de alte aspecte ale vieții lor. Cu atâtea școli de arte marțiale, chiar și în cele mai mici orașe, poate fi o sarcină copleșitoare pentru părinți să le evalueze și să-și dea seama care este cea mai bună artă marțială pentru copiii lor. Deși nu există o singură artă marțială care să se potrivească cel mai bine tuturor copiilor, există unele care sunt mai potrivite decât altele.

Unele stiluri se pot concentra mai mult pe turneele fizice și pregătirea pentru ele, în timp ce altele pot avea un accent sporit asupra dezvoltării caracterului și stimei de sine.

În plus, două școli care oferă același stil vor preda acest stil distinct, punând un accent mai mare pe diferite aspecte ale stilului, ca de exemplu:

stăpânirea modurilor formale de mișcare vs

o concentrare pe aspectele de luptă.

În acest scurt articol sperăm să vă ajutăm cu câteva informații cu privire la cea mai bună artă marțială pentru copii.

În primul rând, ca părinte trebuie să fii sigur că înțelegi motivul pentru care cauți o artă marțială pentru copiii tăi. Există o serie de abilități care trebuie dobândite prin artele marțiale, cum ar fi autoapărarea, îmbunătățirea condițiilor fizice, predarea încrederii în sine sau antrenamentul pentru a concura în evenimente competitive.

În timp ce majoritatea, dacă nu toate artele marțiale sunt acceptabile în anumite privințe pentru copii, nu se poate spune același lucru pentru toate școlile sau antrenorii. 

Acesta este motivul pentru care pasul inițial atunci când alegeți o artă marțială pentru copiii dvs. ar trebui să fie să stabilească care dintre stilurile de arte marțiale oferite în zona dvs. sunt cele mai potrivite pentru copiii dvs. și apoi să evalueze școlile aflate la distanță de conducere, instructorii din aceste școlile și apoi tipul de instruire pe care îl oferă atât elevilor, cât și instructorilor.

Începeți explorând mai multe școli din comunitatea dvs. pentru a determina care sunt stilurile lor principale.

Internetul reprezinta o resursă excelentă pentru acest lucru, deoarece puteți obține un rezumat rapid al principiilor, istoriei și stilurilor implicate în fiecare artă marțială individuală. Luați în considerare nu numai obiectivele dvs. pentru copii, mai multă încredere în sine sau consolidarea forței fizice, de exemplu, ci și abilitățile copilului dvs. atunci când decideți ce arte marțiale pot fi cele mai potrivite pentru ei.

Judo și artele marțiale mixte se concentrează pe luptă, care blochează sau fixează adversarii.

Așadar, este posibil ca acestea să nu fie cele mai bune arte marțiale pentru copii care sunt claustrofobi. Pe de altă parte, aceste stiluri vor fi probabil excelente pentru a-ți ajuta copilul să-și construiască puterea fizică și rezistența.

După ce ai o listă de stiluri care ar putea fi potrivite pentru copiii tăi, începe să suni la școlile din cartierul tău care instruiesc aceste stiluri. Cercetarea ar trebui să se potrivească cu detaliile furnizate de școală. De exemplu, Taekwondo are doar două filiale recunoscute, filiala Kukkiwon / Federația Mondială Taekwondo și filiala Federației Internaționale Taekwon-Do. Dacă o școală de Taekwondo nu poate verifica dacă sunt asociate cu una dintre aceste organizații, atunci instruirea lor și centurile pe care le acordă studenților pot să nu fie valide sau autentice.

Cereți dacă au programe create special pentru copii sau dacă copiii sunt grupați într-o clasă generală. Dacă copiii dvs. sunt intimidați atunci când se află într-un grup de copii mai mari, adolescenți sau adulți, poate că o clasă generală poate să nu fie cea mai potrivită pentru ei.

Aflați câți studenți și instructori sunt în fiecare clasă, întrucât un raport elev elev la profesor va reduce timpul pe care îl vor avea copiii dvs. cu instructorul pentru o pregătire individuală. Întrebați dacă instructorii au certificate de prim ajutor sau educație pentru copii. Aflați dacă școlile au cursuri formale de formare pentru antrenorii lor, pentru a le instrui modul de predare.

Rețineți că a fi campion la un sport nu înseamnă că o persoană poate preda bine; ia în considerare numărul jucătorilor de hochei și fotbal minunați care au cunoscut o carieră uimitor de slabă de antrenor.

Aflați câtă experiență are maestrul sau profesorul superior cu copiii. Faceți-vă o idee despre ce costuri ar trebui să fie pentru a merge la școală, care include articole precum taxe de testare a promoției, uniforme și necesități suplimentare de echipament, cum ar fi protectiile pentru brațe și tibii pentru antrenamentele corp la corp.

Aflați cât timp a funcționat școala, cât a fost la locația existentă și dacă școala dă înapoi cartierului său prin evenimente de strângere de fonduri sau activități de voluntariat de grup. Aceste lucruri sunt indicații importante ale nivelului de angajament pe care instructorii și maeștrii îl au față de școală.

Acum că ați găsit o școală, trebuie să inspectați locația fizică în sine. Locația fizică a școlii sau echipamentul pe care școala îl folosește poate să nu vă fie pe plac după ce îl vedeți. 

Mai mult ca sigur că veți dori să vizitați școala fără copiii dvs., în cazul în care aceștia ar putea fi nerăbdători să înceapă antrenamentul acolo și să determinați că nu vă simțiți confortabil cu școala. 

O serie de școli vă vor permite să vizualizați sau chiar să participați la o clasă gratuită, pentru a vă ajuta să obțineți o mai bună apreciere a stilului de predare și a utilizării facilităților. 

Prezentarea copiilor dvs. la școală trebuie făcută numai după ce sunteți mulțumit de școală, stilul și nivelul de instruire pe care îl vor primi copiii dvs.

Alte sfaturi:

Copiii pot fi mai dedicați formării în arte marțiale dacă devin o activitate de familie. Pentru a-ți ajuta copiii să fie mai dedicați activității fizice în afara școlii, ai putea lua în considerare înscrierea la cursuri de arte marțiale pentru toti membrii familiei.

Multe școli pun accentul pe disciplină și respect pentru părinți, instructori și bătrâni. Practicarea acestui respect acasă poate necesita consolidarea importanței sale departe de școală.

Istoria artei marțiale și / sau a clubului în sine, a marelui maestru sau a organizațiilor din care face parte clubul poate fi necesară pentru alegerea școalii la care vor merge copiii tăi. Asigurați-vă că vă ajutați copiii cu unele cercetări referitoare la aceste aspecte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.