QIGONG – ARTA CULTIVĂRII VIEȚII

Cu o vechime de peste 7000 de ani, având originea în China, qigong ar putea fi tradus prin măiestria energiilor; qi (se citește ci) înseamna energie, suflu vital, gong (se citește kung) înseamnă măiestrie.

voineasa
Această artă, practicată din timpuri străvechi, este utilă și benefică oamenilor la orice vârstă, indiferent de rasă, sex, religie, clasă socială.
Adecvat copiilor, adolescenților, adulților și persoanelor cu vârstă foarte înaintată, qigongul este arta menținerii și întăririi sănătății, o metodă de conservare și cultivare a vieții, de întărire a corpului fizic și dezvoltare a înțelepciunii.

Ziua-Mondiala-Qigong-2010
Exercițiile de qigong, fie dinamice, fie statice, au ca puncte pricipale de atenție activitatea mentală (concentrarea, intenția), respirația și poziția corpului, elemente care integrează într-un tot unitar corpul, mintea și spirtul.
Ca efecte imediate ale practicii sunt reducerea nivelului de stress, creșterea vitalității și a tonusului general, creșterea imunității, îmbunătățirea funcției respiratorii, a circulației sangvine și limfatice, a digestiei, etc.

poza master
Pasionații de sport sau educație fizică, prin asimilarea metodelor de antrenament după sistemul qigong, în special tehnicile de relaxare care permit stabilizarea sistemului nervos, vor putea elimina tensiunea nervoasă dinainte de competeție, își vor stabiliza starea de spirit, în timpul competiției, vor avea mișcări armonioase, folosirea forțelor va fi rațională, conducând la o explozie a capacităților fizice și obținerea unor rezultate mai bune.
Qigong-ul încurajează descoperirea şi dezvoltarea potenţialului personal. Astfel opera unui pictor poate exprima deodată o profunzime ce a lipsit până atunci, mişcările unei dansatoare pot căpăta graţii noi, un gânditor va practica Qigong pentru că îi stimulează forţa intelectuală.

poza qigong
Qilingong-ul este stilul conceput de maestrul Lin ( Lin Kai Ting ), după ce a studiat si practicat cele 5 stiluri tradiționale de qigong (qigongul medical, al artelor marțiale, confucianist, taoist si budist) și a extras esența din fiecare, realizând un stil perfect adaptat omului modern, dornic de dezvoltare si autocunoaștere.

Practica la sală se face numai după însușirea tehnicilor de qigong în cadrul cursurilor organizate periodic.

Mai multe amănunte despre qigong -stilul qilingong- găsiți pe www.qilingong.com

 

Va asteptam in fiecare miercuri seara la sala Duplex!

Trainer qigong 2 Ji
Luminița Jecu

Mobil: 0723141506
Mail: lumijecu@yahoo.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.