3 beneficii de sănătate mintală care vin cu învățarea tehnicilor de autoapărare

Învățarea tehnicilor de autoapărare nu semnifica doar beneficiile fizice pe care le puteți obține.
Da, există câteva lucruri fizice minunate care se vor schimba în corpul vostru, dar trebuie să vă concentrați mai mult decât doar la asta.
De fapt, există mai multe beneficii pentru sănătatea mintală care vor veni cu învățarea artelor marțiale, autoapărare și luptă în orice calitate. Dacă nu v-ați gândit niciodată despre acest lucru, probabil că următoarele idei vă vor îndruma spre înțelegerea importanței învățării pașilor necesari pentru apărarea dvs. și a altora.

Creșterea încrederii

Indiferent de ce artă marțială doriți să înveți, indiferent de clasele pe care le luați, câștigați încredere.
Oamenii care știu să se apere singuri nu se vor mai teme sa fie singuri pe strada.
Ei știu că dacă li se întâmplă ceva, ei se pot apara în liniște și nu pot fi bătuti. Acum, asta nu înseamnă că autoapărarea vă va proteja de gloanțe într-o luptă cu arme, dar vă poate oferi încredere ca veti reusi când ceilalți sunt în panică.
A rămâne liniștit atunci când adversarii încearcă să vă rănească este dificil, dar când știți că aveți abilități să vă apărați, veți vedea lucrurile în mod diferit.
În timp ce toți ceilalți se panicheaza în jurul vostru, imaginați-vă că vedeti totul prin mișcare lentă și că puteți să vă luptați cu ușurință.

Aflați cum să gestionați stresul

În afară de beneficiile de a rămâne liniștiți și de a obține un impuls în încrederea dvs., clasele de auto-apărare vă pot ajuta să gestionați stresul.
Indiferent de optiunea pe care o decideti sa o invatati, artele martiale sunt renumite pentru a invata cum sa gestionati stresul in toate situatiile.
Nu este nimic mai stresant decât atacarea sau rezolvarea unei situații în care trebuie să folosiți pumnii și picioarele ca arme.
Când se întâmplă aceste lucruri, puteți fie să vă panicați, fie puteți fi liniștiți. Gestionarea stresului nu influențează doar momentul în care trebuie să luptați, ci mai degrabă sunteti ranit în viața profesională, în viața de familie sau în relațiile voastre.

Reducerea stresului, combaterea depresiei, îmbunătățirea sănătății mintale și asistarea rutinei zilnice reprezintă toate avantajele care vin cu acest tip de proces de învățare.

Combaterea depresiei și a altor tulburări de sănătate mintală

Învățarea artelor marțiale nu înlocuiește nevoia de a utiliza antidepresive sau alte medicamente.
Cu toate acestea, studiile de cercetare au arătat că persoanele care se antrenează în clasele de autoapărare, își gestionează problemele de sănătate mintală un pic mai ușor.
În unele cazuri, persoanele au putut să-și reducă sau să-și înlocuiască complet medicamentele ca urmare a îmbunătățirii stimei de sine și a sănătății mintale.
Acum, acest lucru nu înseamnă că fiecare persoană va beneficia de acest beneficiu, dar există și unele care obțin aceste rezultate de-a lungul timpului.
Un lucru este sigur în acest beneficiu, cei care studiază artele marțiale și învață cum să se apere, își îmbunătățesc sănătatea mentală în timp, pentru că este un proces de învățare pe tot parcursul vieții.

Învățând cum să vă apărați aveți nevoie de timp, răbdare și puțin noroc. Puteți învăța mai multe despre corpul vostru, despre mintea ta și despre multe altele accesând cursurile de auto-apărare rapidă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.