Beneficii ale antrenamentelor de arte martiale

Scopul final alartelor marțiale nu constă în victorie, ci în perfecțiunea mintii si caracterului participanților săi. Perfecțiunea persoanei este în centrul său. Mulți oameni caută formarea în domeniul artelor marțiale, având în vedere violența. Unii oameni se tem și doresc să învețe să se apere, alții sunt supărați și doresc să învețe să învingă in infruntarile cu alti oameni. În ambele cazuri, este puțin probabil să se angajeze la formarea lor suficient de lungă pentru a învăța ceva, astfel încât cineva care ar studia artele marțiale trebuie să se elibereze de gânduri egoiste și rele, căci numai cu o conștiință clară înțelege ceea ce primește.

 

 

O pregătire adecvată în domeniul artelor marțiale are multe beneficii. Se poate îmbunătăți aptitudinea fizică, încrederea în sine, concentrarea și disciplina.

Deși majoritatea beneficiilor formării în domeniul artelor marțiale sunt mai degrabă interne și mentale decât fizice și externe, cel mai evident beneficiu este îmbunătățirea aptitudinii fizice a practicantului. Artele marțiale sunt o modalitate foarte bună de a îmbunătăți conditia fizica, punand la lucru fiecare mușchi din organism. Antrenamentul artelor marțiale poate fi practicat de tineri și bătrâni. Nu este nevoie de un loc de antrenament special, de echipament sau de un adversar, iar flexibilitatea în formare este asigurată. Prin antrenament, individul slab fizic și spiritual își poate dezvolta treptat și natural mintea și corpul. Când practică, mușchii practicianului lucrează împreună în armonie totală, permițând organismului uman să funcționeze cu o eficiență mai mare. Starea fizică precară din zilele noastre provine de la dezechilibrul creat de angajarea în exerciții ineficiente care lucreaza doar anumite părți ale corpului. Pe de altă parte, cu scopul de a crește eficiența mișcării, artele marțiale dezvoltă simultan toți mușchii ca parte a antrenamentului.

Un alt avantaj al formării în domeniul artelor marțiale este sporirea încrederii în sine. Artele marțiale sunt excelente pentru îmbunătățirea încrederii în sine, ceea ce se întâmplă prin două metode. Pe măsură ce oamenii progresează prin cresterea centurii, încrederea lor creste. Și prin a învăța să se apere, ei se simt mai siguri, ceea ce îmbunătățește foarte mult încrederea în sine. O persoană cu multă încredere în sine are mai multe șanse să-și facă cunoscută opinia, mai probabil să autosustina. O înaltă încredere în sine este, de asemenea, o formă eficientă de autoapărare, fiindcă o persoană care se poartă cu mândrie este mai puțin probabil să fie o victimă decât una care se manifesta în mod timid de-a lungul existentei, sperând că nimeni nu o observă.

Lucrul important în pregătirea artelor marțiale este îmbunătățirea capacității de atentie. În fond, dacă practicianul nu se poate concentra, el nu va putea să învețe. În cadrul antrenamentului, oamenii ar trebui să își concentreze ochii, să-și concentreze mintea și să-și concentreze corpul, ceea ce va îmbunătăți considerabil capacitatea de concentrare asupra anumitor detalii.

Artele marțiale sunt o disciplină mentală cu o abordare fizică. O parte a provocării continue este ca mintea și corpul tău să lucreze împreună și să se gândească în timp ce te miști.

Există aproape tot felul de arte marțiale, așa cum există și culturi în lume. Cele mai renumite sunt cele create de popoarele asiatice, cum ar fi Kung Fu, Karate și Tae Kwon Do, dar asiațicii nu au un monopol asupra artelor marțiale și fiecare țară are propriile sale stiluri. Chiar și cu atâtea arte marțiale diferite din lume, fiecare cu propriile sale filosofii unice, beneficiile rămân aceleași în întreaga lume. Cu un timp mediu de antrenament de două ore, de două sau trei ori pe săptămână, beneficiile pentru formarea într-o artă marțială depășesc cu mult costurile. Artele marțiale se străduiește să-și instruiască mintea pentru a-și dezvolta o conștiință clară, permițându-ti să te confrunti cu lumea în mod onest, în timp ce dezvolti în exterior putere până la punctul în care te poti confrunta chiar cu animale sălbatice feroce.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.